Wednesday, June 21, 2017

Õpetajakoolitus Inglismaal - „Teaching English with Technology ” 10.04 – 21.04 2017

Osalesin 10.- 21. aprillil 2017. aastal Erasmus+ programmi raames õpetajate täiendkoolitusel Inglismaal Brightonis.
Koolituse viis läbi The English Language Centre ja kursuse teema oli tehnoloogia kasutamine inglise keele õpetamisel („Teaching English with Technology”).
Õpetajakoolituse eesmärgiks oli saada uusi teadmisi tehnoloogililiste vahendite kasutamise kohta ning metoodilisi võtteid keeletundideks. 

 

Kool

The English Language Centre on 1962.aastal asutatud õppeasutus, mis tegeleb inglise keele õpetamisega. Erinevatel kursustel osalenud õpilasi on enam kui viiekümnest riigist. Infot kooli kohta leiate kooli kodulehelt.









Meie kursus

Meie õpperühmas osalesid õpetajad Hispaaniast, Lätist, Poolast, Saksamaalt ja Šveitsist. Koolitus andis suurepärase võimaluse suhelda teiste riikide õpetajatega. Tutvustasime üksteisele oma riiki ja kooli ning jagasime töökogemusi.



Koolitus

Õppetöö toimus igal tööpäeval 9.00 – 15.00. Koolituse põhiteemadeks oli keeleõpetuse metoodika ja tehnoloogiavahendite kasutamine õppetöös. Koolitusel omandatu põhjal valmistasime ette näidistunde ja esitlusi, mida üksteisele presenteerisime. See oli hea võimalus õpitu kinnistamiseks.
Koolituse lõputöö oli projekti koostamine ja esitlemine. Projekti sisuks oli ühe suurema teema õpetamine. Koostasime vajalikud lisamaterjalid, valisime sobivad õppekeskkonnad ja metoodika, esitlesime koostatud projekti oma õpperühmale. Iga projekti kohta anti tagasisidet kursuse juhendaja ja kaasõpilaste poolt.
Parema ettekujutuse andmiseks meie õppetööst lisan siia teise õppenädala tunniplaani.



Monday
Tuesday
Wednesday
Thursday
Friday
9.00 - 10.30
Tech observation task
Scaffolding learning and visual organisers
Project development
Micro teaching/ presentation of work done
tbc
10.30 -11.00
Break
Break
Break
Break
Break
11.00 -12.30
Feedback on observaion and personal action/ project plan
Scaffolding learning and visual organisers
Project development
Project feedback
Consolidation, questions, take away evaluations, reviews. Actions plans
12.30- 13.30
Break
Break
Break
Break
Break
13.30-15.00
English throgh films
SOLE expierence


Digital presentations- SOLES Develop GELS Eval criteria CR
Project development CR
tbc
Consolidation, questions, take away evaluations, reviews. Actions plans

Brighton

Koolitus toimus Brightonis. See on Inglismaa tuntuim kuurortlinn, mis meelitab puhkajaid kauni mereranna, roheliste parkide ja arhitektuuriga.
Siin mõned näited Brightoni vaatamisväärsustest.


















 

 

 

 

 

 

 

Vaba aeg

Pärast õppetööd jäi piisavalt vaba aega ka vaatamisväärsustega tutvumiseks. Kooli poolt oli korraldatud tutvumisõhtu ja väike teejoomine viimase koolipäeva lõpetuseks. Ülejäänud vaba aja ja ekskursioonid korraldasime kursusekaaslastega ise. Nädalavahetusel korraldasime pikemaid sõite, õhtuti külastasime Brightoni teareid, näitusi ja restorane.
Lisan siia mõned fotod paikadest, mida külastasime.






























 

 

 

 

 

Kokkuvõtteks

Erasmus+ koolitusel osalemine lõi suurepärase võimaluse enda erialaseks täiendamiseks ja keeleoskuse arendamiseks. Inglismaa vaatamisväärsustega tutvumine ning erinevate riikide õpetajatega suhtlemine andis uusi kultuuriteadmisi ja kontakte üle Euroopa.


Kaja Belials
GAG inglise keele õpetaja

No comments:

Post a Comment